2020 Yılına Kadar 5G Destekli iPhone Yok

2020 Yılına Kadar 5G Destekli iPhone Yok

Bloomberg tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda 2019 yılında Apple tarafından çıkarılacak olan iPhone’larda büyük bir ihtimalle 5G desteği olmayacak. Rapora göre Apple planlarına aşina oldukları belirten şirket, 2020 yılına kadar iPhone’larda 5g desteğinin beklenilmemesi gerektiği belirtti.

2020 Yılına Kadar 5G Destekli iPhone Yok

Geçen ay çıkan Fast Company Raporu ile aynı doğrultuda bilgi veren Bloomberg Raporu,  ortak olarak iPhone’lar için 5G modemlerine yönelik tek tedarikçi olmak adına Apple’ın İntel ile anlaşma yapacağını belirtiyor. Fakat buna ek olarak Bloomberg Raporu, 2019 yılında yapılacak iPhone lansmanlarına İntel’in 5G yeni çiplerini yetiştiremeyeceğine dair bilgi de paylaşıyor.

Her iki raporda Apple’ın 5G desteğine geçmesinin diğer 3G ve 4G desteğindeki kadar gecikmeyeceğini ifade ediliyor. Aynı zamanda Apple’ın biran önce 5G teknolojisine geçerek, satış stratejisinde olumlu anlamda gelişmelere kaçırmayacağı belirtiliyor.

Apple tarafından 4G teknolojisi kullanılarak üretilen ilk telefon 2012 yılında üretilmiş ve iPhone 5 modeli olmuştu. Fakat Xiaomi, Huawei ve Samsung markaları tarafından birkaç tane 5G destekli telefon üretimi yapılacağı bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir