Apple, iPhone’da Rastgele Kapanma Sorununu Çözdü

iPhone 6, iPhone 6s, 6 Plus ve 6s Plus modellerinde aniden kapanma sorunundan bir çok kişi rahatsızdı. Bu konu hakkında Apple’ye bir çok mail atan kullanıcılara cevap geldi! Detaylar haberimizde…

iOS 10 ve üzeri yüklü iPhone 6, iPhone 6s, 6 Plus ve 6s Plus modelinde aniden kapanmalar meydana geliyordu. Bu sorunla karşı karşıya kalan bir çok kullanıcı cihazı şarja takmadıkça telefon açılmıyordu. Apple, bu konu hakkında hemen bir adım atarak 23 Ocak tarihinde yayınladığı iOS 10.2.1 güncellemesiyle bu sorunun büyük bir kısımını çözdüğünü vurguladı. iOS 10.2.1 sürümü beklenmedik şekilde kapanan cihazlar için büyük iyileştirmeler sunmakta.

Şuanda bir çok cihazda  iOS 10.2.1 sürümü yüklü durumda. Güncellemeyi yükleyen iPhone 6s sahiplerinin yüzde 80’i, iPhone 6 sahiplerinin de yüzde 70’i artık bu sorunla karşı karşıya kalmamakta.  Yetkililer, beklenmedik kapanmalarının yaşanmasında güvenlik sorunlarının olmadığı ve bu sorunu ortadan tamamen kaldırmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirdiler.  Ayrıca yetkililer cihazlarında herhangi bir sorun çıkan kullanıcıların AppleCare ile iletişime geçebileceklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir