2017 MacBook Pro 32 GB RAM ile Gelebilir!

Geçtiğimiz sene Apple firmasının  MacBook Pro’sunda 16 GB RAM yer almıştı. Fakat bu sene işlerin biraz daha değişeceğini söyleyebiliriz. Apple’ın 2017 MacBook Pro’da 32 GB RAM kullanılacağı iddia ediliyor.  Tüm detaylar haberimizde…

Yılın henüz ilk ayında olduğumuz bu zaman zarfı içerisinde, bu yıl içinde çıkması beklenen  2017 model MacBook Pro hakkında önemli bilgiler gelmeye başladı. . KGI firmasından ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun ortaya çıkarmış olan bu iddia , 2017 yılında çıkması beklenen MacBook Pro’nun RAM alanı hakkında. Kuo’nun ortaya çıkarmış olduğu iddiaya göre 2017 MacBook Pro, 32 GB RAM ile bizlerin karşısına çıkacak. Ayrıca Kuo bu iddiadan hariç olarak  12 inçlik MacBook’un RAM kapasitesinin 16 GB olacağını söylemekte. Geçen sene en yüksek donanıma sahip olan 15 inç ekrana sahip olan MacBook Pro’sunda 16 GB RAM mevcuttu buda oldukça tartışmalara sebep oldu. Örnek vermemiz gerekirse bu cihazı video düzenleme vb ağır işler sebebiyle alacaklar için 16GB ram oranı oldukça azdı.

Fakat bu durumda Apple firmasının haklı bazı tarafları bulunmaktadır. MacBook Pro’nun küçük ve hafif yapısı korunmaya çalışan ve cihazın uzun saatler süren batarya ömrünün devam ettirmesini sağlaması için bunların büyük bir etken olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü ekstra RAM, daha yüksek bir alana ve daha fazla güç tüketimine gereksinim anlamını ifade etmektedir. Ayrıca bir diğer konu ise Intel’in dizüstü bilgisayar çip setlerinin 16 GB LPDDR3’den daha fazlasına herhangi bir destek sağlamamaktadır. Bu durumda büyük bir etkendir. Fakat durum ne kadar böyle olursa olsun, Apple’ı 32 GB RAM kapasiteli MacBook Pro’lar için biraz şartları zorlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir