2019 Model iPhone'larda Kameralara Sony Sensörler

2019 Model iPhone’larda Kameralara Sony Sensörler

Akıllı telefon fiyatlarında ciddi bir artış yapması sonucu satışlarında düşme yaşayan Apple, 2019 model iPhone’larda maliyeti düşürme adına Sony 3D sensörlerinden kullanmayı planları içerisine alıyor.

2017 yılının Kasım ayında çıkan bir söylenti kapsamında, 2019 modellerinde Apple’ın mevcut olan 30 bin lazer noktalı TrueDepth Camera teknolojisini değiştirerek, maliyeti daha az olan ve kolay üretilen time-of-flight (ToF) adlı teknolojiyi kullanacak. Söylentilerin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtikten sonra Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre Sony tarafından üretilmekte olan 3D sensörlerine karşı Apple ilgi duymaya başladı.

2019 Model iPhone'larda Kameralara Sony Sensörler

Sony 3D sensörlerinde  ToF teknolojisi kullanırken, bir yıl önceki iddialarla Apple’ın ilgi alanı örtüşmüş oluyor. Konu ile ilgili olarak da Sony sensör bölümünde genel müdür olarak görev yapan Satoshi Yoshihara tarafından da bazı üreticiler tarafından 3D sensörlerine karşı ilgi olduğu doğrulanırken, üretimlerini de artırdıklarını belirtildi. Aynı zamanda Yoshihara, gelecek yıl için akıllı telefonların ön ve arka tarafında Sony 3D sensörlerinin yer alacağı açıklanırken, Apple tarafından iPhone’larda bu teknolojinin çift kamera teknolojisinden vazgeçilerek kullanılıp kullanılmayacağı merak konusu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir